ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου
To ελάχιστο όριο του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου μιας μικρής επιχείρησης για την υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο μειώνεται στα 100.000 ευρώ από 150.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση INTIME

Αλλαγές στον νέο αναπτυξιακό νόμο η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, το ελάχιστο όριο του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου μιας μικρής επιχείρησης για την υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο μειώνεται στα 100.000 ευρώ από 150.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, ενώ προβλέπεται ότι και τα τρίστερα ξενοδοχεία θα δικαιούνται επιδότησης για τον εκσυγχρονισμό τους.

Στη συζήτηση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την αύξηση των ορίων, δυσχεραίνει την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων, με συνέπεια μια στις δύο επιχειρήσεις να μένουν εκτός των επενδυτικών κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου. « Το νομοσχέδιο ψευδεπίγραφα χαρακτηρίζεται ως εθνικό και καθολικό», υποστήριξε από το ΚΙΝΑΛ ο Απόστολος Πάνας και σημείωσε ότι αρκετές κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων μένουν εκτός του νέου νόμου.

Για «νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες», έκανε λόγο η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι συνιστά πολιτική εξαπάτηση ότι θα υπάρξει ανάπτυξη για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ