ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για άδειες ειδικού σκοπού: Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου για άδειες ειδικού σκοπού: Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις επικρίσεις της κυβέρνησης για την τελετή υποδοχής των γαλλικών Rafale, την Τετάρτη, αλλά και αναφορικά με το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που νόσησαν από κορωνοϊό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale «γεωστρατηγική εξέλιξη μεγίστης σημασίας» επισημαίνοντας ότι «καθιστούν την αεροπορία μας από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως ήταν μια ιστορική στιγμή για τις ένοπλες δυνάμεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση. Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην στείλει εκπρόσωπό του, αλλά εμείς δεν θα μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και με όσους για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα: ότι η Ελλάδα χθες δυνάμωσε ακόμη περισσότερα ως αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για δύο βασικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής εικόνας. Όπως είπε, υπάρχει σταδιακή εκτόνωση, καθώς συνεχίζεται η μείωση κρουσμάτων, αλλά -όπως πρόσθεσε- πρέπει να συνυπολογιστεί ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο σύστημα Υγείας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι χθες η επιτροπή ειδικών εισηγήθηκε και η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση μέτρων για μία εβδομάδα. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα προς όλους να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση για να διατηρήσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων πέραν των επτά μηνών, αλλά και για να είναι προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσησης.

Προφανώς μας απασχολεί ο μεγάλος αριθμός θανάτων

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα ερευνήσει τους λόγους για τους υψηλούς αριθμούς θανάτων, ανέφερε ότι «προφανώς ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί, στον δημόσιο διάλογο έχουν δοθεί διάφορες εξηγήσεις. Η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με τους ειδικούς». Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι ο υψηλός αριθμός θανάτων «συνδέεται με το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων, με τον χρόνο που μεταβαίνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία, με τα υποκείμενα νοσήματα που ενδεχομένως έχουν, προφανώς με κάποιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Όλα αυτά είναι παράμετροι και παράγοντες που ο καθένας στο μέγεθός του παίζει ένα ρόλο για αυτές τις απώλειες».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «η χώρα μας όμως παραμένει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ανθρώπινες απώλειες από την έναρξη της πανδημίας και αυτό που βλέπουμε είναι πως το 85% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη μήνυμα σε όσους δεν εμβολιάζονται να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε: «Και για τους γονείς παιδιών που νοσούν ισχύει η νομοθεσία που ήταν σε ισχύ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις αναρρωτικές άδειες» προσθέτοντας ότι «τώρα προσαρμόστηκε στην καραντίνα εξαιτίας της νόσησης από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη για τον κορωνοϊό».

«Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία όπως ήταν σε ισχύ» κατέληξε για το θέμα της άδειας ειδικού σκοπού ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τέταρτη δόση στις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε επιτυχημένη την χθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, όπου, όπως είπε, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,8%.

Ως προς την ενεργειακή κρίση, είπε πως είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, με την κυβέρνηση, όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο, να αναζητεί τρόπους στήριξης των νοικοκυριών.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, είπε: «είμαστε βέβαιοι ότι θα ερευνηθεί σε βάθος. Είναι διαρκής μας προτεραιότητα η ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους που βοηθούν στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ