ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Διασωληνώσεις ασθενών από Όμικρον: Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο CNN Greece

Κορωνοϊός - Διασωληνώσεις ασθενών από Όμικρον: Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο CNN Greece
«Η εικόνα που έχουμε για την όμικρον είναι ότι έχει πολύ γρήγορη μεταδοτικότητα αλλά ότι κατά κανόνα δεν προκαλεί πολύ βαριές νοσήσεις» είπε ο Γιάννης Οικονόμου στο CNN Greece Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ξεκάθαρο σήμα, ότι παρά την ήπια συμπτωματολογία που έχουν όσοι μολύνονται από τη μετάλλαξη Όμικρον, δεν πρέπει να αρθεί το επίπεδο του συναγερμού και παράλληλα να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για αύξηση των εμβολιαστικών ποσοστών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξέπεμψε μέσω του CNN Greece ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς για την εικόνα που μεταδίδεται στην κυβέρνηση από τους ειδικούς με αφορμή την διασωλήνωση τεσσάρων ασθενών στο Αττικό, που νοσούν από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Η εικόνα που έχουμε για την όμικρον είναι ότι έχει πολύ γρήγορη μεταδοτικότητα αλλά ότι κατά κανόνα δεν προκαλεί πολύ βαριές νοσήσεις. Προσοχή όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν από την “Ομικρον”, οι συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι».

Συμπλήρωσε μάλιστα σε εμφατικό ύφος: «Οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ηλικιωμένοι που είναι ανεμβολίαστοι, αντιμετωπίζουν κι αυτοί τον κίνδυνο βαριάς νόσησης από την Όμικρον».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι: «Συνεπώς η έκκληση για την αύξηση των ποσοστών της εμβολιαστικής κάλυψης, για να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας, παραμένει».

Το εμβόλιο είναι αυτό που όλοι έχουν αναγνωρίσει, ως το μοναδικό και ασφαλέστερο όπλο, για να θωρακιστεί κανείς στο μέγιστο δυνατό βαθμό απέναντι από τον κορωνοϊό και πάντως σίγουρα απέναντι στη βαριά νόσηση. Την πραγματικότητα αυτή οφείλουμε να την αναδεικνύουμε και να την υπενθυμίζουμε”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ