ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες εμβολιάστηκαν μετά το πρόστιμο

Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες εμβολιάστηκαν μετά το πρόστιμο
Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με όσους έχουν προκύψει με τους εμβολιασμένους εκτός Ελλάδας που κατοικούν στις ΗΠΑ, είπε ότι «τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εμφανίστηκε αισιόδοξος το Σάββατο αναφορικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας έναντι της Covid-19, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών.

Ο κ. Γεωργαντάς γνωστοποίησε ότι «τις τελευταίες πέντε ημέρες, μετά και την επιβολή του προστίμου, έχουν εμβολιαστεί 15 χιλιάδες πολίτες αυτής της κατηγορίας».

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με όσους έχουν προκύψει με τους εμβολιασμένους εκτός Ελλάδας που κατοικούν στις ΗΠΑ, είπε ότι «τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ».

«Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία. Όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα τακτοποιηθεί και το ζήτημα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς αρκετοί πολίτες που το έχουν επιλέξει, χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ