ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης, ο πιο ανεύθυνος Έλληνας

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης, ο πιο ανεύθυνος Έλληνας
"Όλοι έχουν από μία ευθύνη σε αυτή τη χώρα εκτός από τον πρωθυπουργό", διατείνονται στην Κουμουνδούρου ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για κυβερνητικό θράσος που δεν έχει προηγούμενο κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Με χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους εδώ και ώρες και με κλειστούς τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τις πρώτες ώρες του χιονιά, παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων εδώ και μία εβδομάδα, εμφανίστηκε στις οθόνες μας ο αρμόδιος υπουργός και ο περιφερειάρχης για να ισχυριστούν ότι “κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική”. Το απόλυτο μπάχαλο του επιτελικού κράτους σε συνδυασμό με απύθμενο θράσος και πρωτοφανή κυνισμό. Και φυσικά η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους “ασυνείδητους οδηγούς” και στην Αττική Οδό», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας πως όλοι έχουν από μία ευθύνη σε αυτή τη χώρα εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα.

Στο ίδιο μοτίβο, κι ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης. Κουράγιο και υπομονή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά δοκιμάζονται».

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στο όνομα της κοινής λογικής να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα", αλλά θα χρεωθούν κανονική άδεια.

«Άραγε με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσει την απουσία του ένας υπάλληλος ο οποίος μένει στα βόρεια προάστια και θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προσεγγίσει το κέντρο της Αθήνας; Τι θα συμβεί σε άλλες πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας; Ποια στενόμυαλη γραφειοκρατική αντίληψη ωθεί τους υπάλληλους είτε να χρησιμοποιήσουν την κανονική άδειά τους για την δικαιολόγηση της απουσίας τους; Εκτός και αν οι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ σε υφέρπουσα ενδοκυβερνητική διαμάχη των υπουργείων Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», τονίζει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος αναρωτιέται αν τα «επιτελικά» στελέχη της κυβέρνησης δεν μπορούν έστω για μια φορά να εμφανιστούν προετοιμασμένα και να επιδείξουν την αυτονόητη ευελιξία και ενσυναίσθηση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ειδικότερα, με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107/24.1.2022 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται τα ακόλουθα: «Ωστόσο, δεδομένου ότι αφενός στην οικεία νομοθεσία δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για χορήγηση ειδικής άδειας λόγω αδυναμίας προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αφετέρου δεν έχει εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς για την πολιτική προστασία απόφαση για την αναστολή, ολικώς ή μερικώς, της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι που δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ