ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Και η πλειονότητα των βουλευτών στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Και η πλειονότητα των βουλευτών στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» μονοπωλεί, και δικαίως, το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως έχει παγώσει και η κομματική ζωή, όπως αποδεικνύεται κι από την εξ αναβολής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα λόγω του χιονιά και η οποία μετατέθηκε κι από την Τετάρτη λόγω της αργίας.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα λάβει χώρα στην κοινοβουλευτική αίθουσα της Γερουσίας.

Βουλευτές, πάντως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα «brainstorming» γύρω από τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το μετασχηματισμό του κόμματος, με πιο επιδραστική βεβαίως, αυτή για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τα εγγεγραμμένα μέλη.

Όπως, άλλωστε, αναφέρουν στο CNN Greece από την Κουμουνδούρου, από την επομένη της δημοσιοποίησης της εισήγησης Τσίπρα έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στα γραφεία του κόμματος από μέλη και φίλους που επιθυμούν να πληροφορηθούν περισσότερα και να δραστηριοποιηθούν μέσα από τις γραμμές του.

Ως προς τους βουλευτές, η πλειονότητά τους τάσσεται αναφανδόν υπέρ των προτάσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες, κατά τη γνώμη τους τουλάχιστον, δημιουργούν μια νέα δυναμική για το κόμμα ακριβώς τη στιγμή που τα πράγματα έμοιαζαν βαλτωμένα.

Αυτή η υποστηρικτική διάθεση της πλειοψηφίας αναμένεται να αποτυπωθεί και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την επικαιρότητα πάντως της κακοκαιρίας να υποχρεώνει και την εσωκομματική αντιπολίτευση να χαμηλώσει τους τόνους, μολονότι υπήρχε η προδιάθεση για μια πιο ζωηρή συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ακόμα και οι βουλευτές οι οποίοι στηρίζουν απολύτως τις επιλογές Τσίπρα, σημειώνουν πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έπρεπε να συνέρχεται συχνότερα και να έχει πιο ενεργό ρόλο στη λήψη των κομματικών αποφάσεων.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του κ. Τσίπρα υπενθυμίζουν με νόημα, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε από νωρίς «προειδοποιήσει» φίλους κι αντιπάλους πως θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες τομής και συνέχειας την κατάλληλη χρονική στιγμή κι όχι όταν του το ζητούσαν τρίτοι.

Προφανώς η δεδομένη χρονική περίοδος κρίθηκε η καταλληλότερη και με το σκεπτικό πως ακόμα κι αν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2022 ο κοινοβουλευτικός χρόνος της κυβέρνησης λήγει στα μέσα του 2023 κι επομένως οι πολιτικές εξελίξεις πρέπει να επιταχυνθούν και με πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ