ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για πρόταση μομφής: Απολύτως προβλέψιμη κίνηση εντυπωσιασμού

Οικονόμου για πρόταση μομφής: Απολύτως προβλέψιμη κίνηση εντυπωσιασμού
«Το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει», είπε ο κυβερνηικός εκπρόσωπος INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των επόμενων ημερών, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «απολύτως προβλέψιμη κίνηση εντυπωσιασμού»

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού» σχολίασε την πρόταση μομφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ' όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα», συνέχισε προσθέτοντας:

«Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημερωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για το αν κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε: «O κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Είναι σαφές όμως ότι ο πήχυς είναι ψηλά».

«Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα μπορέσουμε να αναλύσουμε τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Εκεί οι πολίτες θα μπορέσουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Οι εξηγήσεις Γεραπετρίτη και τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη», είπε ακόμη αναφερόμενος σε σχετική ερώτηση, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων στους εγκλωβισμένους οδηγούς των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής, πέραν της Αττικής Οδού, έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπ. Μεταφορών για το θέμα των αποζημιώσεων των οδηγών, οπότε επίκεινται ανακοινώσεις.

Για τις διακοπές ρεύματος, καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει αποκατάσταση σε όλα τα σπίτια. Για αποζημιώσεις, θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, υπογράμμισε ακόμα.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο, κι αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές για να διευκολυνθεί ο κόσμος, θα ανακοινωθούν από εκεί.

Δείτε την ενημέρωση:

Δείτε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ