ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη μερική χαλάρωση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό,η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρσωση του ωραρίου λειτοουργίας στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, μόνο για καθήμενους. Η μερική άρση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, παραμένει το μέτρο της πληρότητας του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο θα επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την παράταση ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου για όσους δεν μπόρεσαν αυτές τις ημέρες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες θα πρέπει έως την 7η Φεβρουαρίου να κάνουν την τρίτη δόση αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Συνοπτικά ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου:

  • Διασκέδαση και εστίαση: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένουν οι καθήμενοι.
  • Γήπεδα: Το μέτρο μένει ως έχει. Θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας:

Υπενθυμίζεται ότι κατά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ των ειδικών, καθώς κάποιοι διατύπωσαν τη θέση ότι «με 100 νεκρούς την ημέρα, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άνοιγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ