ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Ανδρουλάκη: Εξαιρετικά δύσκολη η αυτόνομη πορεία όταν πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη

ΝΔ για Ανδρουλάκη: Εξαιρετικά δύσκολη η αυτόνομη πορεία όταν πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη
«Aπό τη μία λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές», σημειώνει η ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη ΙΝΤΙΜΕ

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολίασε η ΝΔ την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την πρόταση μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει.

»Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και ψάχνοντας σωσίβιο για τον ίδιο προσέφυγε στον κ. Μητσοτάκη», χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη περίτρανα ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη για μια κυβέρνηση με τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα δεν στέκει. Απέτυχε παταγωδώς. Προφανέστατα δεν θα παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση, θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η κυβέρνηση ήταν απολύτως απροετοίμαστη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Έκανε όμως σαφές πως δεν θα μπει ούτε στη διαδικασία των μικροκομματικών, όπως τα χαρακτήρισε, παιχνιδιών του κ. Τσίπρα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και θα καταθέσουμε προτάσεις. Το υπουργείο κλιματικής αλλαγής να γίνει πραγματικό υπουργείο κι όχι ένα κέλυφος όπως είναι σήμερα», είπε.

«Μήπως ο κ. Τσίπρας δεν θέλει εκλογές;»

Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τελικά φαίνεται να μην θέλει τις εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας από τη μια ζητάει εκλογές και από την άλλη, την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο σενάριο είναι, να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης. Μήπως τελικά δεν θέλει εκλογές για τους δικούς του λόγους;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανήθικο να ζητάς εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα»

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητο, ως και ανήθικο» να ζητάς εκλογές τη στιγμή που η πανδημία είναι ακόμα σε έξαρση και προκαλεί τουλάχιστον 100 θανάτους ημερησίως τα τελευταία 24ωρα.

«Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα, με την πανδημία να μην έχει κοπάσει και 100 συνανθρώπους μας την ημέρα να πεθαίνουν. Αν ήθελα το συμφέρον μου, θα ήθελα εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά ξαναλέω, το θεωρώ ανήθικο να ζητάμε εκλογές με 100 θανάτους την ημέρα. Θα είμαστε έτοιμοι, όποτε γίνουν οι εκλογές. Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση θα είναι αυτή της λαϊκής ετυμηγορίας», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Έχουμε άλλη στρατηγική από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Όσο για το αν υπάρχουν περιθώρια σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης κράτησε ξανά αποστάσεις. «Με τον κύριο Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα που βελτιώνουν μέσω του προγράμματος μας, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ