ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τα πρακτικά της «Ελπίδας» - ΣΥΡΙΖΑ: Δώστε τα στη δημοσιότητα

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τα πρακτικά της «Ελπίδας» - ΣΥΡΙΖΑ: Δώστε τα στη δημοσιότητα
Ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η αξιωματική αντιπολίτευση

Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για το χιονιά και την κακοκαιρία «Ελπίδα» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και με αφορμή σχετική αντιπαράθεση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, τονίζει σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της πως φτάνει πια με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ και τη μετάθεση ευθυνών.

«Για έξι ολόκληρες ημέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πώς θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά. Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα, όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον "γαλάζιο" περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο "επιτελάρχης" Άκης Σκέρτσος και ο... θεόσταλτος Χρήστος Τριαντόπουλος», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σήμερα Σάββατο στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων.

Όπως σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πριν καλά καλά ο υπουργός Επικρατείας απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ενώ ο «ένοχος», όπως τον αποκαλούν στην Κουμουνδούρου, υπουργός αμέσως μετά «έκανε τον Κινέζο», λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους.

«Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», προσθέτουν αιχμηρά στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ