ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για προγεννητική αγωγή: Το φως πιο δυνατό από το σκοτάδι

Τσίπρας για προγεννητική αγωγή: Το φως πιο δυνατό από το σκοτάδι
«Άλλο ένα προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την ανάκληση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο υλικό του προγράμματος περιλαμβάνονταν βίντεο με απόψεις όπως οτι «τα πάντα ξεκινάνε πριν τη γέννηση του παιδιού και συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του» κι ότι «στην ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα».

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας πως το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Νωρίτερα, σκληρή κριτική για το εν λόγω πρόγραμμα είχαν ασκήσει κι ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη.

Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνει:

«Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν».

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μερόπη Τζούφη υποστήριξε, με δήλωσή της, πως το υπουργείο Παιδείας επιβάλλει τον πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά μας, κατηγορώντας το πως έχει μετατραπεί σε θεσμικό αρνητή του ορθολογισμού και της επιστήμης, προκαλώντας διαρκώς την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικώς την κοινωνία.

«Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας, το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία. Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη Θεματική Εβδομάδα και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης “Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις”, το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015. Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές», επισημαίνει η κυρία Τζούφη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η και βουλεύτρια Ιωαννίνων καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να ασχοληθούν επιτέλους με τα γεννημένα παιδιά και να αφήσουν τα «αγέννητα», θωρακίζοντας το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μην μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0- 17 από την αρχή του 2022, και να σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης.

«Κάθε ημέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά», καταλήγει η κυρία Τζούφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ