ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Βαθύ το ρήγμα ανάμεσα σε μια υπεύθυνη κυβέρνηση και μια εξαχρειωμένη αντιπολίτευση»

Οικονόμου: «Βαθύ το ρήγμα ανάμεσα σε μια υπεύθυνη κυβέρνηση και μια εξαχρειωμένη αντιπολίτευση»
Εξαχρειωμένη αντιπολίτευση καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε εξαχρειωμένη αντιπολίτευση, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για βαθύ ρήγμα που υπάρχει με την υπεύθυνη κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας υποτάσσεται στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βρει σανίδα σωτηρίας την ώρα που βυθίζεται και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και δεν αποποιείται τις ευθύνες της, αντιθέτως διορθώνει τις αδυναμίες και τα λάθη της. «Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση ίδια και απαράλλαχτη με την αποτυχημένη κυβέρνηση του χθες», είπε και πρόσθεσε: «Από τη μια πλευρά (υπάρχει) μια εργατική, σύγχρονη, συμπαγής και υπεύθυνη κυβέρνηση και από την άλλη ένα ανερμάτιστο, ανεύθυνο, παρωχημένο και επιδερμικό μέτωπο που δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελέσει εναλλακτική για την πατρίδα στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκαταλάβει τη δική τους αριστερή όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε. «Είναι η πλευρά που στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Οικονόμου είπε πως στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019 υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. «Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν. Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, με πρώτο ορίζοντα το 2023, όταν και θα παρουσιάσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού ένα ικανό σώμα πολιτικών που εφαρμόσαμε στη διάρκεια της θητείας μας», είπε και διαβεβαίωσε πως «ούτε οι αδυναμίες και τα προβλήματα μας λυγίζουν, ούτε κομπάζουμε για τις επιτυχίες μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ