ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για Προγεννητική Αγωγή: Θα διερευνηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την εν λόγω εταιρεία

Κεραμέως για Προγεννητική Αγωγή: Θα διερευνηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την εν λόγω εταιρεία
Η υπουργός Παιδείας κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να εγκαλεί την κυβέρνηση για σκοταδισμό, την ώρα που όταν ήταν εκείνος στη διακυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ανάκληση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια, έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός, η επανεξέταση και ανάκληση της έγκρισης που είχε δοθεί -μία από τις περίπου 1.000 που δίνονται κάθε χρόνο, όπως σημειώνει-, έγινε έπειτα από παρέμβασή της.

Ταυτόχρονα κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να εγκαλεί την κυβέρνηση για σκοταδισμό, την ώρα που όταν ήταν εκείνος στη διακυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τη μακρόχρονη σχέση της εν λόγω Μη Κερδοσκοπικής αυτής Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία θα διερευνηθεί, όπως και η χρηματοδότησή της με ποσά άνω των 100.000 ευρώ από το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την ανάκληση, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης», υπογηραμμίζοντας ότι «το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

Ολόκληρη η απάντηση της κυρίας Κεραμέως:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ