Πρόταση μομφής - Τσίπρας: Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα
Ανανεώθηκε:
Τα λεγόμενα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη σχολίασε σε παρέμβασή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
«Οφείλετε στο ελληνικό κοινοβούλιο να δώσετε εξηγήσεις. Είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη κι εσείς και ο κύριος πρωθυπουργός και είπατε ότι ήταν ειλικρινής. Σας άκουσα επί 20 λεπτά αλλά δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου που να κάνατε λάθος. Γιατί ζητήσατε συγνώμη;» τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη, λέγοντας πως δεν έχει καμία διάθεση προσωπικής αντιδικίας.
Αναφορικά με τα λεγόμενά του πως η ΕΜΥ δεν είχε προβλέψει το μέγεθος του χιονιού που θα έπεφτε στην Αττική, είπε ότι η ΕΜΥ σας διαψεύδει. Λένε ότι είχαν ένα μοντέλο που έδωσε επακριβώς το μέγεθος της κακοκαιρίας, την περιοχή που θα καλύψει και τον χρόνο που θα έρθει.
«Ακόμα και μετεωρολόγοι της ΝΔ διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε δήθεν ότι το πρόβλημα ήταν ότι η ΕΜΥ έπεσε έξω», τόνισε.
Στυλιανίδης: Υπήρχε σχεδιασμός αλλά δεν υλοποιήθηκε από παθογένειες του συστήματος
Ήρθατε να πείτε συγγνώμη, αλλά φταίει που δεν είχαμε ραντάρ και war room; Αυτή η κακοκαιρία δεν ήταν από τις χειρότερες που έχουμε συναντήσει στην Αττική, είπε, λέγοντας πως το 2008 ήταν μεγαλύτερη, αλλά την αντιμετωπίσαμε.
«Σήμερα δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός, αλλά και η Κατεχάκη και η Μαραθώνος και η Μεσογείων, όπου έχουμε τόσα νοσoκομεία. Τι έφταιξε και μπορούσαν τότε, και εσείς τώρα όχι;», σημείωσε στη συνέχεια.
«Σήμερα που έγινε το λάθος; Τι έφταιξε; Θα μας πείτε ή θα πετάτε την μπάλα στην εξέδρα; Ή μήπως θα μας πείτε ότι η Κατεχάκη και η Μαραθώνος δεν είναι στη σφαίρα ευθύνης του κράτους και να ρίξετε την ευθύνη στο δικό σας γαλάζιο περιφερειάρχη Αττικής;», συνέχισε.
Αναφορικά με το κρίσιμο, όπως είπε, ζήτημα της ταλαιπωρίας χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, απηύθυνε το εξής ερώτημα: «Ζητήσατε από τον παραχωρησιούχο να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων; Διότι η εταιρεία άλλα λέει, ότι το ζήτησε και εσείς αρνηθήκατε».
«Ζητάμε να δοθούν τα πρακτικά των συζητήσεων και λέτε ότι δεν είχαμε καταγράψει πρακτικά. Δεν είχατε καν την πρόνοια να πατήσει την εγγραφή στις συσκέψεις που κάνατε μέσω "zoom"» είπε ο κ. Τσίπρας
«Είναι δυνατό να μας λέτε ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν είχαμε σύγχρονα ραντάρ; Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Όταν ζητάτε συγγνώμη, θα μας εξηγείτε που έγινε το λάθος», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας.
Απολογείται ο 60χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τουρίστες στην Ακρόπολη
08:21
Φωτιά στο Μάτι: Οκτώ χρόνια από την εθνική τραγωδία οι πληγές παραμένουν
08:12
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Νίκολας Ρεφν επιστρέφει και αριστουργήματα ξαναβγαίνουν στις αίθουσες
08:08
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Σχεδόν 5.400 οι νεκροί - Πάνω από 10.000 οι τραυματίες
08:06