ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Καλώς ανακλήθηκε το βίντεο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής

Κεραμέως: Καλώς ανακλήθηκε το βίντεο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής
Η κ. Κεραμέως υπεραμύνθηκε της πολιτικής της στο υπουργείο Παιδείας INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που επιλέγει να πολιτεύεται εξαπέλυσε η Νίκη Κεραμέως και απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής στα σχολεία και το «περίφημο» βίντεο.

«Δεν είναι η πανδημία ούτε η πρόσφατη κακοκαιρία ο πραγματικός λόγος κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας αλλά η πτώση που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τους ψηφοφόρους σας να φυλλοροούν, κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα», είπε η υπουργός Παιδείας και καταλόγισε θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όταν επί ημερών του οι πολίτες στέκονταν στις ουρές των τραπεζών για 60 ευρώ.

«Εμείς δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας, ζητήσαμε συγγνώμη και κινηθήκαμε άμεσα για την αποζημίωση των πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν», είπε και συμπλήρωσε ότι «η μπάρα είναι ψηλά κι η κοινωνία έχει απαιτήσεις από εμάς».

Η κ. Κεραμέως υπεραμύνθηκε της πολιτικής της στο υπουργείο Παιδείας και αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση τις ημέρες της κακοκαιρίας είπε πως στα μαθήματα της Παρασκευής υπήρξε εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε ποσοστό 98,4% επί των κλειστών τμημάτων.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής που ανακλήθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρηματοδοτούσε την εταιρία.

«Κοιτάξτε τι εκταμιεύσεις έχετε κάνει εσείς για την εταιρία αυτή», είπε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που νωρίτερα την κατηγόρησε για αναχρονιστικές αντιλήψεις.

«Να σας μαλώσω που το κατεβάσατε αυτό το βίντεο, γιατί ήταν συμβολή στην αίσθηση που έχουν οι Έλληνες για το χιούμορ. Το συγκρίνω με Σαίξπηρ, τον Αριστοφάνη, αν δεν είχαμε το Facebook και να βγουν αυτά τα βίντεο, με την κα Κεραμέως θα είχαμε γυρίσει στην ποδιά και στην απαγόρευση του ροκ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για βίντεο με «σκοταδιστικές αντιλήψεις», έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για βίντεο με μεσαιωνικές αντιλήψεις.

«Έκανα παρέμβαση, ώστε η έγκριση που είχε δοθεί να ανακληθεί και καλώς ανακλήθηκε. Πάνω από 1300 τέτοια προγράμματα εγκρίνονται το έτος... αυτό γίνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος. Εμείς πρώτοι θεσπίσαμε πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής. Εσείς τι κάνατε, μια υποχρεωτική εβδομάδα, εμείς το βάλαμε στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα», είπε η Νίκη Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ