ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θερμά συγχαρητήρια Τσίπρα σε Κόστα για την επανεκλογή του

Θερμά συγχαρητήρια Τσίπρα σε Κόστα για την επανεκλογή του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για μια πολύ σημαντική νίκη κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενδυνάμωσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη

Θερμά συγχαρητήρια, μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντόνιο Κόστα για την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία της Πορτογαλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, χαρακτηρίζει την επικράτηση Κόστα, ο οποίος βγήκε αυτοδύναμος, μια πολύ σημαντική νίκη κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενδυνάμωσης των προοδευτικών δυνάμεων στη μάχη εναντίον των ανισοτήτων, μια νίκη που προωθεί την ιδέα του βιώσιμου χρέους και συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας κοινωνικής ατζέντας για την Ευρώπη.

Η ανάρτηση Τσίπρα στα αγγλικά:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε συνεργαστεί όταν ήταν κι εκείνος πρωθυπουργός, κέρδισε τις εκλογές στην Πορτογαλία με απόλυτη πλειοψηφία κατά μία έδρα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ιστορική νίκη σε μια χώρα που δεν συνηθίζει να δίνει νίκες σε ένα μόνο κόμμα.

Είναι, επίσης, η δεύτερη φορά που η Αριστερά καταφέρνει να ξεπεράσει τις 116 έδρες, το φράγμα της απόλυτης πλειοψηφίας σε μια Βουλή των 230.

Η προηγούμενη συνέβη το 2005, υπό την ηγεσία του Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος σήμερα περιμένει τη δίκη του για διάφορα εγκλήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

"Η απόλυτη πλειοψηφία δεν είναι απόλυτη εξουσία, δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, είναι ευθύνη να κυβερνάς για όλους τους Πορτογάλους", δήλωσε ο κ. Κόστα στην ομιλία του στο ξενοδοχείο της Λισαβόνας όπου γιόρτασαν οι Σοσιαλιστές τη νίκη τους αυτή την Κυριακή.

«Ένας από τους στόχους μου είναι να συμφιλιώσω τους Πορτογάλους με την απόλυτη πλειοψηφία και με το γεγονός ότι είναι καλή για τη δημοκρατία», ανάφερε χαρακτηριστικώς στο τέλος της ομιλίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ