ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιθέσεις στα σπίτια των Καμπουράκη και Ντούμα - Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Επιθέσεις στα σπίτια των Καμπουράκη και Ντούμα - Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο
Εικόνα από τις ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο κ. Ντούμας ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πολιτική σκηνή καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook:

«Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους του πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της».


Με τη σειρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λέει σε ανακοίνωσή του:

«Οι επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα, καθώς και παρόμοιες επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικά οχήματα αστυνομικών συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη.

Αντίστοιχα απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές είναι οι επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στα γραφεία της Αττικής Οδού. Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη δικαιοσύνη και θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Δένδιας: Απολύτως καταδικαστέες οι επιθέσεις

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ Β. Ντούμα είναι απολύτως καταδικαστέες», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ουδείς τρομοκρατείται», προσθέτει.

Ρουσόπουλος: Τρομοκρατία στην ελευθερία του λόγου

Με τη σειρά του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, για την επίθεση στον κ. Καμπουράκη:

«Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχουμε την τρομοκρατία του παρελθόντος αλλά τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις το να τις καταδικάζουμε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω η αστυνομία να μπορέσει να ανακαλύψει ποιος ήταν ο συγκεκριμένος».

Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων:

«Το να ενοχλείται κανείς με κάτι που λέει ένας δημοσιογράφος ή ένα πολιτικός είναι το ένα. Το να αντιπαρατίθεται στη δημποκρατία με λόγο είναι το δεύτερο. Εδώ έχουμε κάτι που είναι εκτός των δημοκρατικών κανόνων. Ο πολιτικός στόχος είναι να τρομοκρατηθεί ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ο Καμπουράκης. Όταν προσπαθείς να τρομοκρατήσεις έναν δημοσιογράφο, προσπαθείς να τρομοκρατήσεις την ελευθερία του λόγου. Αυτό ισχύει σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται δια της βίας. Η σωματική βία είτε είναι με γκαζάκια είτε είναι με σπρώξιμο, είτε μια χρυσαυγίτικη μέθοδος που είχαμε δει στο παρελθόν μέσα στη Βουλή και εκτός, δεν έχει καμία διαφορά»

Ηλιόπουλος: Τέτοιες ενέργειες δεν δικαιολογούνται

Με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος είπε:

«Πρώτα από όλα είναι ευχάριστο πως όλοι είναι καλά και δεν τραυματίστηκε κανένας γιατί θα μπορούσαμε να συζητάμε σε μια πιο δύσκολη βάση.

Εύχομαι γρήγορα να ξεπεράσουν και την ψυχολογική πίεση γιατί πάντα υπάρχει. Όταν βλέπεις μια τέτοια σκηνή, στην είσοδο ενός σπιτιού δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι σημαίνει ψυχολογικά.

Είναι μια απολύτως καταδικαστέα ενέργεια και τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο».

Καμπουράκης: Έαν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να εισχωρήσει στην πολυκατοικία

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια είχε πάει στο πλάι, δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Όπως είπε, εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας, η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου ζει η πεθερά του, η οποία τυγχάνει να απουσιάζει.

«Ο κρότος ήταν φοβερός, πλάκωσαν όλοι οι γείτονες. Κατέβηκα, σβήσαμε ό,τι μπορούσαμε. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει την Αστυνομία», είπε, μην μπορώντας να κάνει κάποια εκτίμηση για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Μάλιστα, όπως είπε, πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα, είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές, είχε εγκριθεί ένας αστυνομικός για τη φύλαξή του, αλλά δεν το είχε αποδεχθεί. «Τι να πω, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτώ», είπε.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και όπως είπε ο κ. Καμπουράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στο βίντεο φαίνεται ο δράστης ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα.

Σημειώνεται, ότι την ίδια στιγμή, επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε και στο σπίτι του συνδικαλιστή Βασίλη Ντούμα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αργυρούπολη και στην Κυψέλη αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια προσαγωγή ή σύλληψη. Στο σημείο έφτασαν κλιμάκια του Τ.Ε.Ε.Μ. και της Κρατικής Ασφάλειας, που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ