ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE - Βουλή: Νέα σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη για τη Νovartis και στο βάθος ο αναπτυξιακός νόμος

LIVE - Βουλή: Νέα σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη για τη Νovartis και στο βάθος ο αναπτυξιακός νόμος
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση μετά την χτεσινή διακοπή ΙΝΤΙΜΕ

Νέα σύγκρουση στη Βουλή, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, καθώς η συνεδρίαση της Δευτέρας διακόπηκε, μετά το επεισοδιακό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας διεκόπη μετά από έντονη αντιπαράθεση του προεδρεύοντος Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν κατέβαινε από το βήμα, με αποτέλεσμα να του κλείσει το μικρόφωνο και να ακολουθήσει «ντόμινο» αντιδράσεων.

Η διαδικασία το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ποιος σας είπε ότι δεν είναι τρομοκρατία, προσβολή του Συντάγματος η κατάληψη του βήματος; Το μικρόφωνο έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα σε αυτήν την απόφαση δεν είναι η κατάληψη του βήματος».

«Το πολύ να βραχνιάσετε. Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε», είπε ο κ.Τασούλας κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Δείτε Live εικόνα

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής παρέπεμψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, «για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Πολάκης: Δεν σας ζητάω καμία συγνώμη - Δεν έκανα κατάληψη του βήματος

«Κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν έκανα εγώ αλλά ο προεδρεύων χθες κ. Αθανασίου» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης υποστηρίζοντας ότι με όσα ανέφεραν νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά τον αποδοκίμασαν.

Ο κ. Πολάκης, υποστήριξε ότι «εγώ δεν έκανα κατάληψη του βήματος, μας είπε ο κ. Αθανασίου να περιμένουμε να έρθετε για να μου κάνετε μομφή και εγώ σας περίμενα εδώ». Καταλόγισε στον υπουργό Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι δεν ζήτησε από τον προεδρεύοντα να συνεχίσει την ομιλία του αλλά το είπε όταν ο κ. Αθανασίου είχε διακόψει τη συνεδρίαση και είχε φύγει από την έδρα.

Χαρακτήρισε πραξικόπημα αυτό που πήγε να γίνει χθες, δηλαδή την αφαίρεση του λόγου του και πρόσθεσε ότι «δεν πέρασε η χθεσινή σας προσπάθεια, είναι φανερή η ήττα που υπεστήκατε, εμείς θα είμαστε εδώ και πολύ σύντομα να είστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφής της χώρας».

Γεωργιάδης: «Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο»

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διαμήνυσε, πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως μετά από 5 χρόνια ελέγχου, δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθεί στην υπόθεση της Novartis.

«Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο για την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει γιατί ο εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεσή μας», είπε και απάντησε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στη δημοσιότητα η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης του. «Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η Δικαιοσύνη δεν την δίνει σε κανένα εκτός από τον ενδιαφερόμενο. Αν ένας δικαστής έδινε αυτή την πράξη, χωρίς δική μου συναίνεση, θα ήταν παράνομη πράξη», είπε και συνέχισε: «Εγώ όμως καταθέτω όλη την πράξη αρχειοθέτησης στη Βουλή. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος για την θητεία μου. Εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων με ένα προς ένα τους νόμους και τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει ότι δεν ευνόησα τη Novartis».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ