ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Θέλατε να με καταστρέψετε, δεν σας βγήκε κι έχετε πάθει βέρτιγκο

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Θέλατε να με καταστρέψετε, δεν σας βγήκε κι έχετε πάθει βέρτιγκο
Από αύριο θα καταθέτω αγωγή για να τελειώσει αυτή η πλάκα, μέχρι εδώ», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την οργισμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι συνεχείς αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, προειδοποιώντας με αγωγές εναντίον όποιου συνεχίζει να τον εμπλέκει στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

«Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα; Πείτε μου πού να πάω; Από αύριο θα καταθέτω αγωγή για να τελειώσει αυτή η πλάκα, μέχρι εδώ», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή, όπου συζητείται ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Ο κ. Γεωργιάδης μετά και τη νέα καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απέκρυψε σελίδες από την πράξη αρχειοθέτησης, επανατέθεσε το πλήρες κείμενο, λέγοντας ότι έλειπε μια σειρά που αναφέρει πως «οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν είναι επαρκείς για την κίνηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ως εκτούτου θέτουμε την υπόθεση στο αρχείο».

«Με κατηγορήσατε. Με στείλατε στην Δικαιοσύνη και αυτή απεφάνθη. Πραγματικά τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην με ξανα-κατηγορήσετε; Μπορείτε να μου το πείτε; Εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια. Έχουμε Θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταργήσουμε όλα αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάμε σε εκλογές με πολιτικά στελέχη ως κατηγορούμενους».

«Δεν σας βγήκε, ε, φτάνει, ως εδώ», είπε και στην αντίδραση του Θεόδωρου Δρίτσα, απάντησε:

«Ήρθα και είπα ότι κάνω χρήση παραγράφου του άρθρου 86 του Συντάγματος, ότι αν κάποιος κατηγορηθεί για αδίκημα που έχει παραγραφεί, όπως η απιστία που αναφέρετε, μπορεί να παραιτηθεί και να δικαστεί, απλώς δεν μπαίνει φυλακή. Αν μου το είχατε ζητήσει, το είχα δηλώσει ότι έδινα τη συναίνεση μου να δικαστώ στο Ειδικό Δικαστήριο για απιστία, αλλά δεν θέλετε αυτό, στόχος σας είναι να με καταστρέψετε, την πολιτική καταστροφή μου θέλετε, αλλά έχετε πάθει βέρτιγκο επειδή δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε, πολιτικά μπορείτε να με καταστρέψετε αν με αντιμετωπίσετε πολιτικά, ποινικά δεν θα με καταστρέψετε γιατί είμαι ακέραιος».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αγώνες για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου ενώ η ΝΔ και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν, έστησαν την σκευωρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ