ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον

Ανδρουλάκης: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον
Ανδρουλάκης: «Αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά του πιστεύω, διώχθηκε και φυλακίστηκε για αυτά από την Χούντα» ΙΝΤΙΜΕ

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν ένας ευπατρίδης που υπηρέτησε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, «η καθοριστική συνεισφορά του ως ανακριτή στην πολύκροτη δίκη που αποκάλυψε τους ενόχους της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και το ρόλο του παρακράτους στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, έμεινε στην ιστορία. Αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά του πιστεύω, διώχθηκε και φυλακίστηκε για αυτά από την Χούντα».

«Η εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό των θεσμών με την Συνταγματική αναθεώρηση του 1986» αναφέρει ενώ τέλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Σημειώνεται πως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Λαϊκό Νοσοκομείο από την 1η Δεκεμβρίου, λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Από τις 3 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Ήταν ανώτατος δικαστικός εν συντάξει, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985-1990.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ