ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης - ΚΙΝΑΛ στη Βουλή με απίστευτες ατάκες σε συζήτηση για την ακρίβεια

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης - ΚΙΝΑΛ στη Βουλή με απίστευτες ατάκες σε συζήτηση για την ακρίβεια
Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης - ΚΙΝΑΛ στη Βουλή INTIME

Οριστικά στο παρελθόν ανήκει η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και τη νέα του ηγεσία. Μετά την κόντρα που ξέσπασε για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση να μιλά για ταύτιση των δύο κομμάτων, στη Βουλή άνοιξε νέο μέτωπο με αφορμή τη συζήτησης επερώτησης για την ακρίβεια.

Τόσο ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης όσο και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκαν με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση, επικρίνοντας την ότι δεν θωράκισε την οικονομία με συνέπεια η ακρίβεια να καλπάζει.

Περνώντας στην αντεπίθεση υπουργοί που έλαβαν το λόγο έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Κινδυνολογία και λαϊκισμός. Άλλωστε αυτά είναι χαρακτηριστικά του κόμματός σας. Κινδυνολογία γιατί τα ίδια λέγατε και στην πανδημία και διαψευσθήκατε. Πάλι θα διαψευσθείτε. Λαϊκισμός γιατί αρχίσατε πάλι να μοιράζετε δισεκατομμύρια χωρίς να κοστολογείτε τίποτα», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ υψηλότερους τόνους χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Με αφορμή άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Βήμα της Κυριακής, στο οποίο εκθείαζε την Πορτογαλία για τον χαμηλό πληθωρισμό 1,3, την ώρα που η Ελλάδα είχε 1,2, είπε: «Στην πολιτική είναι καλή συνταγή το να μη μιλάει κανείς αλλά για λίγο. Ο Ανδρουλάκης ακολουθεί συνταγή Ωραίας Ελένης. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Ο καθένας στην Ιλιάδα ονειρεύεται όπως θέλει την Ωραία Ελένη. Βοηθάει για λίγο στην πολιτική. Αλλά να γιατί το κάνει. Γιατί μόλις έγραψε το πρώτο άρθρο τον τσακώσαμε. Εκθειάζει την Πορτογαλία με 1,3 πληθωρισμό και όχι την Ελλάδα με 1,2. Συνεχίστε να λέτε και να γράφετε τέτοια και θα τα πάμε πολύ καλά».

Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω όταν ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε αν θέλουν να γίνουν ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλετε να γίνετε ένα με τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη; Γίνετε. Εγώ στα γούστα των ανθρώπων δεν εμπλέκομαι», αλλά κι όταν αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να του δείξουν την πλατφόρμα ekatanalotisστην οποία προστρέχουν αρκετοί πολίτες «μπας και ξεστραβωθεί».

Η φράση διαγράφηκε μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος, προερχόμενου από το ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλουμε την γραμματέα της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη να αναφέρει ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Ωραία Ελένη αλλά κραταιός Νικόλας. «Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας», είπε και επέκρινε τον υπουργό Ανάπτυξης που επικαλέστηκε τον τιμωρό Θεό.

«Έξυπνα αντιπαρήλθατε την ουσία. Προφανώς κανένας δεν επιστράτευσε τιμωρό Θεό. Σχήμα λόγου ήταν. Να τιμωρήσει εμένα ο Θεός λοιπόν», σχολίασε και πρόσθεσε: «όσον αφορά το να ξεστραβωθεί που ζήτησα να διαγραφεί, θα ήταν ήπιο ο κ. Ανδρουλάκης όταν έγραφε το άρθρο για την Πορτογαλία να έχει ξεχάσει απλώς γιατί δεν φόραγε καλά τα γυαλιά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ