ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας για Σαρτζετάκη: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό»

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας για Σαρτζετάκη: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό»
"Η δημοκρατική Ελλάδα τον τίμησε με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας", τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΙΝΤΙΜΕ

Στην απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπήρξε εμβληματικός δικαστής, που προσωποποίησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλη τη διαδρομή του, με κορυφαία στιγμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς.

«Τη δικαστική του ακεραιότητα πλήρωσε ακριβά με διώξεις και φυλάκιση κατά τη διάρκεια της χούντας», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως η δημοκρατική Ελλάδα τον τίμησε με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Στην απώλεια Σαρτζετάκη αναφέρεται και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης σε μια δύσκολη πολιτικά εποχή για την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του 1960 υπήρξε συνώνυμο της δικαστικής ακεραιότητας και παράδειγμα δημοκρατικού πολίτη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των Θεσμών.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον βασικό πρωταγωνιστή της διαλεύκανσης της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη– ένα γεγονός που έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη του ελληνικού λαού μέχρι σήμερα.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης όρθωσε το ανάστημά του ως δικαστής απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς και των τότε Ανακτόρων, το οποίο οργάνωσε το σχέδιο της δολοφονίας, το υλοποίησε και επιχείρησε αργότερα να το συγκαλύψει.

Οι παρακρατικοί και παραστρατιωτικοί κύκλοι δεν ξέχασαν ποτέ τον ρόλο του στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Κατά τη διάρκεια της Χούντας κυνηγήθηκε ανηλεώς, απολύθηκε από το δικαστικό σώμα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε.

Στη Μεταπολίτευση η συμβολή του στη θεμελίωση των δημοκρατικών αρχών αναγνωρίστηκε και ο ίδιος αποκαταστάθηκε επανερχόμενος στα δικαστικά του καθήκοντα.

Το 1985 υπήρξε η επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ