ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου - Οι τέσσερις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου - Οι τέσσερις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ
«Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας πάντοτε θα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Όμως το κράτος οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, ως πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ΑΠΕ/ΜΠΕ - Φωτογραφία αρχείου

Στη σημερινή- 4 Φεβρουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου αφιερώνει ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, καταγράφοντας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την καταπολέμησή του.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει πως σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, η σκέψη μας βρίσκεται με όσες κι όσους δίνουν τη μάχη της ζωής, μαζί με τις οικογένειές τους.

«Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας πάντοτε θα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Όμως το κράτος οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, ως πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας τις σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το κόμμα του, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες.

«Δεσμευτήκαμε:

-Για την ανάπτυξη νέων ειδικών νοσοκομειακών ογκολογικών δομών με κριτήριο τη νοσηρότητα και την απουσία ανάλογων μονάδων σε μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες.

-Για τη συρρίκνωση του χρόνου αναμονής για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργεία ογκολογικών ασθενών.

-Για την υποστήριξη και φιλοξενία των ασθενών και των οικογενειών τους που μετακινούνται εκτός τόπου κατοικίας.

-Για την κατ' οίκον φροντίδα των ογκολογικών ασθενών», καταγράφει ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ