ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευγένιος ο Β': Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ευγένιος ο Β': Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Αλλαγή σελίδας σήμερα για την Εκκλησία της Κρήτης INTIME NEWS / Image Online

Δημοσιεύτηκε, Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 12:41

Με την προσφώνηση «άξιος», ο Ευγένιος ο Β' ενθρονίστηκε το Σάββατο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, σε μια πανηγυρική αρχιερατική τελετή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου στο Ηράκλειο.

«Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη, χαρμόσυνη ημέρα για το νησί μας, καθώς η Μεγαλόνησος υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης, της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Προσωπικά του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη. Η πολιτεία, στα πλαίσια των διακριτών συνταγματικών ρόλων, θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας. Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες. Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν σήμερα. Εις έτη πολλά Δέσποτα», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Άγιο Μηνά πέντε λεπτά πριν την άφιξη του Σεβασμιώτατου ώστε να ξεκινήσει το διαδικαστικό της προσφώνησης από το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ενώ ακολούθησε εκτενής αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Παρόντες ήταν, επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ομιλίες εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος (κατάγεται από την Γέργερη Ηρακλείου) καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων Εκκλησιών, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου.

Όσοι εισέρχονταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά θα έπρεπε να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά αρνητικό τεστ rapid ή μοριακό τεστ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της τελετής, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων στα εξής οδικά τμήματα:

  • Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30
  • Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ