ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων

Κόντρα στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων
Θάνος Πλεύρης και Ανδρέας Ξανθός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων με τον υπουργό Υγείας να αναφέρει ότι έγινε επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Photo Collage via INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή σύγκρουση για τη νομοθετική «πατρότητα» της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων είχαν στη Βουλή νυν και πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και Ανδρέας Ξανθός αντίστοιχα.

Οι δυο τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων με τον κ. Πλεύρη να αναφέρει ότι έγινε επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

«Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε το νόμο. Δώσατε την δυνατότητα σε όσους παράνομα βρίσκονταν στην χώρα να νοσηλεύονται επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους. Οι παράνομοι μετανάστες είχαν την δυνατότητα να έχουν έκτακτη εισαγωγή στα νοσοκομεία. Εσείς δώσατε την δυνατότητα να κάνουν και τακτικές επισκέψεις. Άνθρωποι που κατοικούσαν στις γειτονικές χώρες έρχονταν για επεμβάσεις στην Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα. Με τα λεφτά των φορολογούμενων κάνατε κοινωνική πολιτική και μας φωνάζετε για ρατσισμό και ξενοφοβία», είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Υγείας.

«Βοά η κοινωνία για την πελατειακή σας νοοτροπία. Δεν μπορεί να έρχεστε εδώ και να λέτε ανερυθρίαστα τόσα ψέματα. Η ρύθμιση ανασφάλιστους έγινε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπουργική απόφαση Γεωργιάδη συσσώρευσε κόσμο στις τριμελείς επιτροπές για να σας παρακαλούν. Ζητούσατε την ψήφο τους για να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία», αντέτεινε ο Ανδρέας Ξανθός.

Και πρόσθεσε: «Την περίοδο Σαμαρά - Βενιζέλου οξύνθηκε η υγειονομική φτώχεια στη χώρα. Γιγαντώθηκε ο θεσμός των κοινωνικών ιατρειών και κοινωνικών φαρμακείων, τα όποια δεν παρείχαν φροντίδα σε μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά κατά 95% σε έλληνες πολίτες. Αυτός ο θεσμός μετά το νόμο 2016 συρρικνώθηκε. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η κάλυψη. Υπάρχει και ο δείκτης της υγειονομικής ανισότητας. Στο pick των μνημονίων, το 2015 ήταν στο 14,5%. Εμείς το 2019 το παραδώσαμε στο 8%. Αυτό είναι αριστερή και προοδευτική πολιτική».

«Το ΕΣΥ το έφτιαξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και χωρίς ρουσφέτια οι πολίτες μπόρεσαν να έχουν δωρεάν φροντίδα υγείας. Έστω και όψιμα κ. Ξανθέ θυμάστε ότι δεν ήταν τελικά το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε την χώρα. Ευτυχώς που το θυμάται και η ΝΔ», είπε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ