ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Μία από τα ίδια με περικοπές»

Αχτσιόγλου για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Μία από τα ίδια με περικοπές»
Tην εκ νέου κατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση τροπολογίας για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών INTIME

Για επανάληψη με νέα περικοπή των ανεπαρκών μέτρων από την κυβέρνηση κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, σε on camera δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

«Εν μέσω γενικευμένου κύματος ακρίβειας η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών. Σήμερα Τετάρτη ανακοίνωσε ότι η ήδη ανεπαρκής επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται για δεύτερη φορά, ενώ και το συνολικό ποσό επιδότησης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μειώνεται, επίσης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα», τονίζει η και βουλεύτρια Επικρατείας.

Η ίδια υποστηρίζει πως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας, υπενθυμίζοντας την εκ νέου κατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση τροπολογίας για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων– πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, βενζίνη, φυσικό αέριο, που θα μπορούσε να ελαφρύνει ουσιωδώς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση το αρνείται- άλλοτε με υπεκφυγές, άλλοτε με προκλητικά και προσβλητικά για τους πολίτες επιχειρήματα- και επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η πολιτική αλλαγή είναι πια η μόνη λύση», καταλήγει η κυρία Αχτσιόγλου.

Το βίντεο της δήλωσης Αχτσιόγλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ