ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργεί ψηφιακό μητρώο μελών - Στη μάχη της λίστας Πέτσα και ο Τσίπρας σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργεί ψηφιακό μητρώο μελών - Στη μάχη της λίστας Πέτσα και ο Τσίπρας σήμερα
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 στη Βουλή, όπου ξεκινά η συζήτηση επί του πορίσματος για τις λίστες Πέτσα, τη δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll και την Enterprise Greece της εξεταστικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI (Φωτογραφία αρχείου)

Τη δική τους «ψηφιακή επανάσταση» επιχειρούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που πραγματοποιούνται στην Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά άμεσα η ψηφιοποίηση του μητρώου μελών του κόμματος, αφού αυτή τη στιγμή στα κεντρικά δεν υπάρχει σαφής γνώση του ποιος είναι μέλος και πού.

Η κάθε Οργάνωση Μελών έχει τη δική της λίστα σε μορφή Excel, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχει κάποιο, πολλώ δε μάλλον ψηφιοποιημένο, συγκεντρωτικό μητρώο μελών.

Γι’ αυτό και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί απογραφή των περίπου 60.000 μελών ώστε να γίνει πράξη και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που έχει ευαγγελιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Επιπλέον, κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο και προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα που θα έδιναν «πάτημα» για αμφισβήτηση των εσωκομματικών διαδικασιών, με πρώτη από όλες αυτή της εκλογής συνέδρων το τριήμερο 1 με 3 Απριλίου.

Παραλλήλως, τα μέλη καλούνται αυτές τις ημέρες με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο να συμμετέχουν στον προσυνεδριακό διάλογο.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη στις 10:00 ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση επί του πορίσματος για τις λίστες Πέτσα, τη δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll και την Enterprise Greece της εξεταστικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Το λόγο θα πάρει κι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βεβαίως θα επεκταθεί και στα θέματα της επικαιρότητας που συνδέονται και με τους θεσμούς, όπως είναι το βίντεο Πέτρου Δούκα- Σπήλιου Λιβανού (ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιπαραβάλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το ίδιο πριν λίγες ημέρες με τις αποζημιώσεις για Αττική Οδό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ), η αρχειοθέτηση για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis, αλλά και τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας που μαστίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι κατά προτεραιότητα ομιλητής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ