ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καυγάς Χαρδαλιά - Τζάκρη με αφορμή τους «πολιτικούς παπατζήδες»

Βουλή: Καυγάς Χαρδαλιά - Τζάκρη με αφορμή τους «πολιτικούς παπατζήδες»
Τι ειπώθηκε για «διεφθαρμένους», «μεσάζοντες» και «πολιτικούς παπατζήδες» INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτ. αρχείου)

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή, Νίκος Χαρδαλιάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σε «πολιτικούς παπατζήδες» που καταψήφισαν τη συμφωνία για την επίλυση του Μακεδονικού.

Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη «η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω να πέφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες τους». Στο ίδιο ύφος συνέχισε λέγοντας:

«Αυτά τα ζήσαμε και με την προηγούμενη και με την προ-προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί μετά τα μεγάλα λόγια και ωραία δελτία Τύπου, ακολουθεί και η παρ' ολίγον εθνική κατάρρευση της χώρας μας. Διεφθαρμένος και πατριώτης δεν γίνεται. Γιατί την πατρίδα μας, όταν τη ρημάζουμε με αυτές τις σπατάλες, δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε όσα πλοία και να πάρουμε. Δεν ξέρω αν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη γιατί καταστήσατε τη χώρα μας στο καλύτερο πελατάκι».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος είπε ότι «η κ. Τζάκρη είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Οι συμβάσεις που σήμερα ψηφίζονται από τη Βουλή, ίσως είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους που δεν είναι προϊόν μεσαζόντων. Προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας και με πλήρη διαφάνεια», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και σχολίασε:

«Προσπάθησα στωικά να παρακολουθήσω τον ειρμό της κυρίας βουλευτού. Αντιπαρέρχομαι του προσωπικού σχολίου που κάνατε στο πρόσωπό μου, δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς. Εσείς πάντως είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σας προσκαλούμε στο υπουργείο, να ενημερωθείτε, διότι εκτίθεστε με όσα λέτε».

«Αντιπαρέρχομαι τα περί διεφθαρμένων, περί μεσαζόντων. Αυτή η συμφωνία που έρχεται ίσως να είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες, τέτοιου ύψους, που δεν έχει μεσάζοντα! Και το γνωρίζετε αυτό! Και μιλάτε εσείς για πολιτικούς παπατζήδες;» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ