ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει την εκλογική αποχή

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει την εκλογική αποχή
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Νέα Ιωνία όπου βρέθηκε και συνομίλησε με καταστηματάρχες INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχουν καταλήξει στην εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει η αποχή, ιδίως των νέων, να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στις προσεχείς εκλογές.

Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός εκτιμά πως η απογοήτευση των ψηφοφόρων του το 2019 θα είναι τέτοια, που τυχόν συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, δεν θα τους οδηγήσει ξανά στην κάλπη της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως και οι δημοσκοπήσεις συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος τετελεσμένων ως προς τον νικητή, προκειμένου να αποτραπούν πολίτες από το να ψηφίσουν.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως ακόμα και στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης καταγράφεται σημαντική πτώση της ΝΔ, ενδεχομένως και κάτω από το 30%, άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και διακοπή της ανοδικής πορείας του ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει την κοινοβουλευτική συζήτηση για τα Rafale σε επικοινωνιακό σόου για τα μάτια της ακροδεξιάς θα του γυρίσει μπούμερανγκ, αφού αποξενώνει τους κεντρώους ψηφοφόρους που κατευθύνονται είτε στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είτε στο ΚΙΝΑΛ με ρυθμούς μη αναστρέψιμους πλέον για το κυβερνών κόμμα.

Στο μεταξύ, στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται, μάλιστα, να δεσμευτεί για την κατάργησή του, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό του κόμματός του τουλάχιστον, ιδιωτικοποιεί και κομματικοποιεί τον ασφαλιστικό φορέα.

Ο ίδιος θα κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός κομματικού στρατού στην «καρδιά» της δημόσιας διοίκησης με «256 κομματάρχες και γαλάζια golden boys με μισθό πρόκληση 8.000 ευρώ».

Παραλλήλως, θα κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δίνει λευκή επιταγή για προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ κατά παρέκκλιση, ενώ συγκροτεί Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία εκχωρεί την πλήρη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, χωρίς κανέναν έλεγχο και λογοδοσία.

Επιβεβαιώνονται, εξάλλου, οι πληροφορίες του CNN Greece για περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Παρασκευή στο νομό Λάρισας.

Ειδικότερα, στις 12 μ.μ. θα βρεθεί στο δημαρχείο της Νίκαιας όπου θα έχει συνάντηση με το συντονιστικό των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει στα μπλόκα, αν και θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από αυτά. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Αγιά, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης κι εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ