ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί πηγαίνει ο Τσίπρας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

Γιατί πηγαίνει ο Τσίπρας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Το πόσο πλέον για απευθείας αναθέσεις  του Δημοσίου και με κλειστές διαδικασίες ανέρχεται στα 6,65 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το μεσημέρι της Δευτέρας την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκησή της.

Ο λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεταβαίνει στην ΕΑΑΔΗΣΥ είναι πως το πόσο για απευθείας αναθέσεις του Δημοσίου και με κλειστές διαδικασίες από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται πλέον στα 6,65 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως μέχρι προσφάτως μιλούσαν για 5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων γιατί είχαν στοιχεία μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Ο «λογαριασμός» του τετραμήνου, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς ανέρχεται στο 1,75 δισ. ευρώ κι από τα 4,9 δισ. ευρώ έφτασε τα 6.65 δισ.

«Τα νεότερα στοιχεία για τις δαπάνες με αυτές τις πρακτικές από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα, χρονικό διάστημα δηλαδή τριών μηνών, δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί αλλά με αυτό τον ρυθμό ίσως ξεπεράσουν και τα 8 δισ. ευρώ», παρατηρούν με νόημα στην Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «παρόμοιες πρακτικές συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, θυμίζοντας όσα είπε πριν μερικές ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διεθνές φόρουμ, κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ