ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν θα μείνουν μόνες τους

Οικονόμου για έκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν θα μείνουν μόνες τους
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτήν την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον απόηχο των ανακοινώσεων των μέτρων της κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας

«Η κρίση στην Ουκρανία έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξέτασαν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας κυρίως στον αμυντικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός τόνισε στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Η Ελλάδα δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι σε όλα αυτά με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα την αναβαθμισμένη θέση τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η Ελλάδα ανθίσταται και προστατεύει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ορθώνει αναχώματα απέναντι στις εξωγενείς προκλήσεις.

«Η χώρα μας αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις. Καταγράφεται σημαντική αύξηση επιχειρήσεων. Κοινωνικό και φιλεργατικό πρόσημο της πολιτικής μας. Καλά σχεδιασμένη πολιτική που παράγει όφελος για όλους Έλληνες», συνέχισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω άρσης των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα και, με βάση και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, θα πάρει τις αποφάσεις της.

Το ζήτημα της οπαδικής βίας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην καταστολή. Χρειάζεται όλοι να δουλέψουμε και σε επίπεδο κοινωνίας. Να δημιουργήσουμε δομές που θα μπορούν να σταθούν στο πλάι των ανθρώπων που χρειάζονται αυτή την στήριξη.

Αναφερόμενος στο έκτακτο επίδομα Πάσχα, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη δεν θα μείνουν μόνες τους απέναντι σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις πάντοτε όμως μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Μετρημένα και με σωφροσύνη όταν η κυβέρνηση έχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει, θα το κάνει».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη συζήτηση σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιδίδεται στην προσφιλή τακτική του λαϊκισμού. «Η κυβέρνηση με πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στο δημόσιο χρήμα και συμφέρον, φροντίζει για αυτά που είναι σημαντικά για το κοινωνικό σύνολο».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ