ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουνδούρου: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εκτεθεί αρκετά από μόνος του...

Κουμουνδούρου: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εκτεθεί αρκετά από μόνος του...
Τα λεγόμενα Τσακαλώτου έχουν ενοχλήσει αρκετούς και στην εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο Ευκλείδης έχει εκτεθεί αρκετά από μόνος του. Δεν χρειάζεται να τον εκθέσουμε κι άλλο». Αυτό ακούγεται από τα υψηλά πατώματα της Κουμουνδούρου σε σχέση με όσα είπε στην «Καθημερινή» και (δεν) ανασκεύασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς άνθρωποι που βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου είναι αποδεκτές όλες οι απόψεις.

«Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο οι έμμεσες προσωπικές επιθέσεις, ιδίως από εκείνους που με την παραμικρή κριτική στους ίδιους κάνουν λόγο για ανθρωποφαγία», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, πως τα λεγόμενα Τσακαλώτου έχουν ενοχλήσει αρκετούς και στην εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας», οι οποίοι, πέρα από όλα τα άλλα, σημειώνουν πως με το «αυτογκόλ» του- χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο γιατί είναι γνωστή η αγάπη του Ευκλείδη για το ποδόσφαιρο- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποπροσανατόλισε τη συζήτηση από τα σημαντικά κατά τη γνώμη τους - ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος και τρόπος εκλογής Κεντρικής Επιτροπής -, ενισχύοντας περαιτέρω τους προεδρικούς.

Είναι χαρακτηριστικά, άλλωστε, και τα περισσότερα σχόλια στην ανάρτηση Τσακαλώτου στο facebook, τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση για τον ίδιο, είναι τουλάχιστον επικριτικά.

Η Κίνηση Μελών, οι πασοκογενείς και η ΡΕΝΕ (ΔΗΜΑΡ και Γέφυρα)- οι αποκαλούμενοι «προεδρικοί» δηλαδή- καταλογίζουν στον κ. Τσακαλώτο ευθύνες και για το τάιμινγκ, με την κυβέρνηση στριμωγμένη σε πολλά μέτωπα ακόμα κι από τους βουλευτές της και το διεθνή παράγοντα, αλλά και για το μέσο - την εφημερίδα «Καθημερινή» - στο οποίο επέλεξε να μιλήσει de profundis και το οποίο κάθε άλλο παρά φιλικώς διάκειται όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και προσωπικώς στον κ. Τσίπρα.

Χάρη στον πρώην υπουργό Οικονομικών, πάντως, πέρασε κάτω από το ραντάρ κι άλλη μια συνέντευξη,- επίσης σε μη φιλικό προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσο, το «Βήμα της Κυριακής» -, αυτή του Νίκου Φίλη, ο οποίος επανέλαβε θέσεις που έρχονται σε αντιπαράθεση με τη γραμμή που θέλει να δώσει στο κόμμα ο πρόεδρός του.

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου σχολιάζουν με νόημα πως «όλοι μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους πριν το συνέδριο, οι αποφάσεις του ωστόσο πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλους χωρίς ναι μεν αλλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ