ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για ακρίβεια στο ρεύμα και μέτρα για τη βιωσιμότητα νοικοκυριών/επιχειρήσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση για ακρίβεια στο ρεύμα και μέτρα για τη βιωσιμότητα νοικοκυριών/επιχειρήσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Το αίτημα υπογράφουν 17 βουλευτέςn ανάμεσά τους η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος INTIME

Τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής για την ακρίβεια στο ρεύμα και την αναγκαιότητα μέτρων για τη βιωσιμότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αίτημα που υπογράφουν 17 βουλευτές ανάμεσά τους η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνουν ότι ενώ οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας που απειλεί πλέον ανοιχτά την πρόσβασή τους στο αγαθό της ενέργειας, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι άνευ προηγουμένου αυξήσεις στον ηλεκτρισμό έχουν δημιουργήσει ντόμινο χρεών, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, στους Διαχειριστές Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) και στους Δήμους, ενώ εξελίσσεται μία γενικευμένη αδυναμία και στάση πληρωμών που συμπαρασύρει όλη την αγορά. Όλο και περισσότεροι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια, μεγάλο μέρος αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ οι επιχειρήσεις πλέον μιλούν για λουκέτα, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα, σημειώνουν ότι η ελληνική αγορά ενέργειας χαρακτηρίζεται από στρεβλώσεις και χειραγώγηση τιμών, λόγω και του ολιγοπωλιακού της χαρακτήρα, ενώ οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Επιτροπή Ανταγωνισμού) μένουν αδρανείς. «Απαιτούνται μέτρα και σχέδιο καθότι, παρότι η κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης ακρίβειας στην ενέργεια κάνει λόγο για παροδικό φαινόμενο, από όλες τις πηγές προκύπτει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές και ασταθείς τουλάχιστον μέχρι το 2023», υπογραμμίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ