ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για τα εκλογικά σενάρια και η περιοδεία Τσίπρα στην Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για τα εκλογικά σενάρια και η περιοδεία Τσίπρα στην Αθήνα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην αγορά γειτονιάς της Αθήνας προκειμένου να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές τα προβλήματά τους, κυρίως αυτό της ακρίβειας που απομυζά τα εισοδήματά τους INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζει σήμερα Τετάρτη τις ανά την Αττική περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στην αγορά γειτονιάς της Αθήνας προκειμένου να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές τα προβλήματά τους, κυρίως βεβαίως αυτό της ακρίβειας που απομυζά τα εισοδήματά τους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανυγειονομική απεργία, με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8:30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως ακριβώς λόγω της ζημιάς που κάνει στην κυβέρνηση και προσωπικώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη το σαρωτικό κύμα ακρίβειας απομακρύνεται η πιθανότητα εκλογικού αιφνιδιασμού την άνοιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, ενδεχομένως ο πρωθυπουργός να μπει στον πειρασμό να στήσει κάλπες το φθινόπωρο αν κι εφόσον ο τουρισμός πάει καλά και δεν επαναληφθούν τα περσινά με τις πυρκαγιές.

Σημειώνουν, επίσης, με νόημα πως «αν ο κ. Μητσοτάκης θελήσει να αλλάξει εκ νέου μέσα στην ίδια θητεία τον εκλογικό νόμο γεννιούνται και συνταγματικά ζητήματα για το αν οι αλλαγές μπορούν να ισχύσουν για τις μεθεπόμενες εκλογές, εφόσον βεβαίως, όπως είναι και το πιθανότερο, δεν συγκεντρώσουν 200 ψήφους».

Όπως κι αν έχει, τονίζουν πως «κάθε ημέρα που περνά φέρνει και πιο κοντά το πολιτικό τέλος Μητσοτάκη, γι’ αυτό και σχολιάζουν με νόημα πως ακόμα κι αν αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο για να ορίσει χαμηλότερο ποσοστό αυτοδυναμίας στο τέλος δεν θα βοηθήσει τον ίδιο, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Σε σχέση, εξάλλου, με τις συνεχιζόμενες αναδιπλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, συνεργάτες του κ. Τσίπρα θεωρούν το θέμα λήξαν, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θέλησαν από την αρχή να ρίξουν λάδι στην εσωκομματική φωτιά.

Θεωρούν, μάλιστα, ειλικρινείς τις διευκρινίσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έχει φέρει σε δύσκολη θέση και συντρόφους του της Ομπρέλας οι οποίοι έχουν κρατήσει και δημοσίως αποστάσεις από τον ίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ