ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα: Είτε είναι ακραία υποκριτής, είτε τραγικά ανεπαρκής

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα: Είτε είναι ακραία υποκριτής, είτε τραγικά ανεπαρκής
Η κυβέρνηση «κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να περιοριστούν οι συνέπειες και αυτής της κρίσης» σημείωσε ο κ. Οικονόμου ΙΝΤΙΜΕ

Για υποκριτική στάση στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας, κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για κατάσταση λεηλασίας στην αγορά και τα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κάνει «ό,τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να περιοριστούν οι συνέπειες και αυτής της κρίσης».

«Ο κ. Τσίπρας είτε προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει, είτε όντως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η παγκόσμια κατάσταση με την ενεργειακή κρίση, προκειμένου να στηρίξει το αγαπημένο του αφήγημα ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου για να συνεχίσει λέγοντας:

«Στην πρώτη περίπτωση είναι ακραία υποκριτής στη δεύτερη τραγικά ανεπαρκής εν μέσω μάλιστα της παρούσας κρίσιμης περίστασης για την πατρίδα και τους ανθρώπους της».

«Καταλαβαίνουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κατανοούμε την ανάγκη να νιώσουν το κράτος δίπλα τους. Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σχέδιο κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να περιορίσουμε τις συνέπειες και αυτής της κρίσης. Γιατί στα δύσκολα που ζούμε απαιτείται σοβαρότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και όχι συνθήματα ή υπαρξιακά φληναφήματα για το αν η άμυνα και η προστασία της πατρίδας είναι αυτοσκοπός ή όχι», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του σήμερα Τετάρτη στην αγορά του Βύρωνα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «πολλαπλασιασμό της κρίσης ακρίβειας με τις επιλογές του», ενώ χθες Τρίτη, σε συνάντησή του με την ΕΣΕΕ μίλησε για «τραγική εικόνα στην αγορά, που είναι θέμα επιλογής της κυβέρνησης, καθώς και για μεγάλα λάθη της στον τομέα της ενέργειας».

Τσίπρας από Βύρωνα: Ο Μητσοτάκης με τις επιλογές του πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας

Τσίπρας σε ΕΣΕΕ: Κυβερνητική επιλογή η τραγική εικόνα στην αγορά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ