ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για την ουκρανική κρίση

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για την ουκρανική κρίση
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ στις 17:30 της Πέμπτης INTIME NEWS

Λίγο μετά από τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τους αρμόδιους τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας, Γιώργο Κατρούγκαλο και Θόδωρο Δρίτσα αντιστοίχως, καθώς και με τον αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας, Γιώργο Τσίπρα, και διπλωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους του, όπως οι Βαγγέλης Καλπαδάκης, Νίκος Φαραντούρης και Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται αυτή την ώρα (μεσημέρι Πέμπτης) στο Προεδρικό Μέγαρο για το επίσημο γεύμα που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Ισραηλινό ομόλογό της, Ισαάκ Χέρτσογκ ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χέρτσογκ στις 17.30.

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.

Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, πρέπει κάθε μέριμνα να ληφθεί για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ