ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Προσβολή με ανυπολόγιστο κίνδυνο η εισβολή στην Ουκρανία

Γ. Παπανδρέου: Προσβολή με ανυπολόγιστο κίνδυνο η εισβολή στην Ουκρανία
Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε πως οι δραματικές εξελίξεις αφορούν και τη χώρα μας INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προσβολή με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα που υπονομεύει κάθε αρχή διεθνούς δικαίου, χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για τους αγρότες στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε πως οι δραματικές εξελίξεις αφορούν και τη χώρα μας, καθώς ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις θα μπορούν να αξιοποιήσουν είτε τη νίκη, είτε την ανοχή στις πράξεις του Πούτιν στην Ουκρανία. «Το λέω αυτό για όσους και στη χώρα μας θαυμάζουν τη μαγκιά των κινήσεων αυτού του ηγέτη», υπογράμμισε.

«Όλοι θα πονέσουμε λόγω των κυρώσεων, αλλά οι μακροπρόθεσμες εξελίξεις θα είναι θετικές γιατί θα αναδειχθεί μια άλλη Ευρώπη στον τομέα της αμυντικής πολιτικής και της βαθύτερης ενοποίησής της σε πολιτικές που αφορούν την ενέργεια, την υγεία, τη διατροφική ασφάλεια και την προστασία από τον κυβερνοπόλεμο», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να μην περιοριστεί σε ρόλο θεατή ή απλού υποστηρικτή των αποφάσεων της Ε.Ε. αλλά να αναλάβει δικές της πρωτοβουλίες. «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει συνδιαμορφωτής αυτών των πολιτικών», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ