ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Τσοβόλα: Κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης

Τσίπρας για Τσοβόλα: Κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα πρώην υπουργό έναν σπάνιο πολιτικό γιατί αντλούσε αξία από τη σχέση του με το λαό κι όχι με τα αξιώματα Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον Δημήτρη Τσοβόλα αποχαιρετά, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα πρώην υπουργό έναν σπάνιο πολιτικό γιατί αντλούσε αξία από τη σχέση του με το λαό κι όχι με τα αξιώματα.

«Κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης και με σεμνότητα στάθηκε σε όλη του ζωή συνεπής με τις ιδέες του, μαχητής στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Με καταγωγή από τα φτωχικά, αλλά περήφανα Τζουμέρκα, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως βουλευτής, υπουργός, και μαχόμενος δικηγόρος, τη δημοκρατία την πρόοδο και τους απλούς ανθρώπους», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Νωρίτερα, συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία:

«Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Τσοβόλας στρατεύτηκε από τα νεανικά του χρόνια στην προοδευτική παράταξη και έμεινε πιστός σε αυτή σε όλη τη ζωή του. Βαθιά δημοκρατικός και λαϊκός, υπερασπίστηκε από τη θέση του βουλευτή, του υπουργού, του μαχόμενου δικηγόρου, τις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου, και αντιμετώπισε για το λόγο αυτό συκοφαντικές επιθέσεις και διώξεις, χωρίς να κάνει πίσω.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ, αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας και προσωπικής ακεραιότητας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ