ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ουκρανία - ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων

Πόλεμος Ουκρανία - ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων
INTIME

Ανακοίνωση για την δολοφονία από αέρος τεσσάρων ακόμα ομογενών στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών», τονίζεται ακόμα.

Σε δέκα ανέρχονται συνολικά οι νεκροί ομογενείς από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, καθώς όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ του Σαββάτου, τέσσερις ακόμα έχασαν τις ζωές τους από βομβαρδισμούς που εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στο χωριό Σαρτανά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό πως δύο Έλληνες έχασαν τις ζωές τους από βομβαρδισμούς στο ίδιο χωριό.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα έγινε γνωστό πως άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Παράλληλα, από την πρώτη επίθεση των Ρώσων στον Σαρτανά τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.

Διαβάστε στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ