ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αποκλείουν πλέον εκλογές την άνοιξη

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αποκλείουν πλέον εκλογές την άνοιξη
Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ιδίως στην περίπτωση που θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριακές τους διαδικασίες INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πιθανό να επισπεύσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουν πως αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα στην άνοιξη, ενδεχομένως το Μάιο.

Κι αυτό γιατί ο πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας ανατρέπει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ένα καλύτερο για τους πολίτες καλοκαίρι σε σχέση με ό,τι βιώνουν σήμερα με την ακρίβεια, αλλά και την πανδημία.

Ειδικότερα, στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε να στήσει κάλπες το φθινόπωρο, με την προϋπόθεση πως ο τουρισμός θα πήγαινε καλά και δεν θα είχαμε τις περσινές πυρκαγιές.

Η αβεβαιότητα, ωστόσο, για τον χρόνο λήξης της πολεμικής αναταραχής στην Ουκρανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την παράταση της αυξητικής τάσης των τιμών στα ενεργειακά προϊόντα και στα είδη πρώτης ανάγκης, εξαναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να «το δει αλλιώς», φοβούμενο πως μια νέα άνοδος του πληθωρισμού κι απομείωση των λαϊκών εισοδημάτων θα το πιέσει ακόμα περισσότερο δημοσκοπικά.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνδέουν την εκλογική απόφαση Μητσοτάκη με το τι θα συμβεί με τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, αλλά και με το αν και πότε θα επανέλθει ο δημοσιονομικός κορσές του Συμφώνου Σταθερότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, λένε πως είναι εμφανής ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού από την καθυστέρηση στην εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων καθώς, «πέρα από τους δέκα ολιγάρχες που περιμένουν να τα λάβουν», δυσχεραίνεται κι ο σχεδιασμός του για προεκλογικές παροχές.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου δηλώνουν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ιδίως στην περίπτωση που θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριακές τους διαδικασίες, ο μετασχηματισμός του κόμματος, η αναβάπτιση του Αλέξη Τσίπρα μέσα από την απευθείας εκλογή του από τα μέλη και η γενικότερη δραστηριοποίηση των τελευταίων, αφού έχουν αναθαρρήσει με τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά και με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται.

LIVEBLOG - Ουκρανία: Πέμπτη ημέρα πολιορκίας για το Κίεβο - Σήμερα οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ