ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Πλεύρη με το υπουργείο Υγείας στην Ουκρανία - Η Ελλάδα στέλνει επιπλέον βοήθεια

Επικοινωνία Πλεύρη με το υπουργείο Υγείας στην Ουκρανία - Η Ελλάδα στέλνει επιπλέον βοήθεια
Επιπλέον βοήθεια στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία AP Photo/Emilio Morenatti

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Ζωή Ράπτη επικοινώνησαν με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Ιρίνα Μουκουτσάκ και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αλεξέι Ιαρεμένκο για τις ακριβείς ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα, εξοπλισμό, αναλώσιμα και MoD (mobile dispensing/πακέτα πρώτων βοηθειων και χειρουργικής ετοιμότητας).

Ενδεικτικά ζήτησαν φάρμακα, χειρουργικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαλεία και εξοπλισμό για Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας θα τα ετοιμάσει και θα αποστείλει τα φάρμακα και όλο τον υγειονομικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφασίστηκε η αποστολή αμυντικού υλικού με C-130 στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας, για αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

LIVE BLOG - Σκληρός βομβαρδισμός με τραυματίες στο Χάρκοβο - Ισχυρές ρωσικές ενισχύσεις στο Κίεβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ