ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά το ΚΙΝΑΛ: Να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλίες για Ουκρανία

Σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά το ΚΙΝΑΛ: Να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλίες για Ουκρανία
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης INTIME

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τον πόλεμο στην Ουκρανία ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενεργούς διπλωματίας με ισχυρό εθνικό μέτωπο.

Ο κ. Κατρίνης επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν επεδίωξε εθνική συνεννόηση και ζήτησε, να ληφθούν άμεσα εθνικές πρωτοβουλίες για ειρηνευτική διαμεσολάβηση και στήριξη των ομογενών μας, στήριξη στον Ουκρανικό λαό με αποστολή εφοδίων και αμυντικού υλικού και οργανωμένη υποδοχή προσφύγων, αξιοποίηση των συμμαχιών μας, προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με μόνη, καθώς και ενεργοποίηση και εκμετάλλευση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο πώλησης όπλων από χώρες της ΕΕ προς την Τουρκία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορεί να τα χειριστεί μόνος του, ακριβώς δηλαδή όπως νόμιζε και ο κ Τσίπρας. Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την απόφαση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία», είπε, σημειώνοντας πάντως, ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την απόφαση.

Ο κ Κατρίνης άσκησε κριτική στο δυτικό σύστημα ασφαλείας για την καθυστερημένη αντίδραση του να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, ενώ υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει στην πολιτική ενοποίηση με γεωπολιτικό αποτύπωμα, με κοινή εξωτερική πολιτική και με μηχανισμούς για την άμυνα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Αναφερόμενος στις μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα τόνισε την ανάγκη κοινών ευρωπαϊκών συμφωνιών για την επιτάχυνση και επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια, με μονιμοποίηση του Ταμείου και ενίσχυση των στόχων του.

LIVE BLOG - Συνεχής βομβαρδισμός της Μαριούπολης - Ισχυρές ρωσικές ενισχύσεις στο Κίεβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ