ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Να μην πάρει θέση η Ελλάδα - Η χώρα χρειάζεται και την τελευταία σφαίρα της

Βελόπουλος: Να μην πάρει θέση η Ελλάδα - Η χώρα χρειάζεται και την τελευταία σφαίρα της
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος INTIME

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος και απάντησε στην κριτική για τη στάση του κόμματός του.

«Η Ελλάδα χρειάζεται και την τελευταία σφαίρα της», είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να στείλουμε όπλα και στρατιώτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Ρωσία και Ουκρανία είναι τουρκόφιλες και ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πάρει θέση.

«Να είστε ουδέτεροι, να είστε χρήσιμοι», είπε στην κυβέρνηση και πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Στον πόλεμο είσαι με τον αμυνόμενο, με αυτόν που σφάζεται. Είσαι με το θύμα, με τα παιδιά που κλαίνε... η Ουκρανία δεν είναι μια φιλική χώρα, καθώς έκανε tweet υπέρ των τουρκικών drones και της τουρκικής φιλίας».

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι «αφού η Ρωσία δεν κινδυνεύει από κανέναν, τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στα σύνορα της;», κι ότι «αφού είναι αναθεωρητική η Τουρκία, να μπουν κυρώσεις». Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε τον Πούτιν ηγέτη και σχολίασε: «Θαυμάσαμε αυτό που έκανε. Δεν θαυμάζουμε και καταδικάζουμε αυτό που κάνει».

LIVEBLOG - Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Χάρκοβο: Νεκροί και τραυματίες μεταξύ των αμάχων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ