ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των 2 ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των 2 ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε το παρόν στο ετήσιο μνημόσυνο των δυο ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που είχαν δολοφονηθεί πριν 10 χρόνια στου Ρέντη mopocp.gov.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε το παρόν στο ετήσιο μνημόσυνο των δυο ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος πριν από 10 χρόνια από τις σφαίρες αδίστακτων δολοφόνων στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε το παρόν στο ετήσιο μνημόσυνο των δυο ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος πριν από 10 χρόνια από τις σφαίρες αδίστακτων δολοφόνων στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη του Ρέντη.

Στην ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε:

«Η παρουσία μου απόψε εδώ είναι χρέος τιμής. Τους έξι μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θεωρώ ότι είναι κορυφαία στιγμή.

Ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης είναι δύο σύγχρονοι ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έπεσαν κυριολεκτικά στο καθήκον, έδωσαν ότι πιο σπουδαίο έχει ο καθένας, την ίδια τους τη ζωή, την ώρα που ήταν παλικάρια μόλις 23 χρονών.

Δεν είχαν προλάβει να ζήσουν πάρα πολλά πράγματα. Στερήθηκαν πάρα πολλά πράγματα, στερήθηκαν τη ζωή τους, για το ύψιστο αγαθό το οποίο είχαν κληθεί να υπηρετήσουν: Την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια της πατρίδας.

Κύριε υφυπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιότιμοι αξιωματικοί, το δικό μας καθήκον είναι να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι Έλληνες αστυνομικοί να υπηρετούν όσο γίνεται σε συνθήκες ασφαλείας.

Το δικό μας καθήκον είναι να αναδεικνύουμε κάθε ημέρα στην Ελληνική κοινωνία, το μοναδικό έργο που εκπληρώνουν οι αστυνομικοί μας και δεν μπορεί να είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι, γιατί πάντοτε οφείλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Αγαπητοί συγγενείς των δύο παλικαριών, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λόγια παρηγοριάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη όλων μας, γι αυτά τα δύο παλικάρια και για τη θυσία τους.

Αυτούς τους έξι μήνες έχω γνωρίσει πολλούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είναι ότι καλύτερο έχει αστυνομία μας. Είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ίσως δεν χρειάζονται αλλά λόγια, γιατί κριτήριο για όλους μας πρέπει να είναι πράξεις που ανταποκρίνονται στην αποστολή μας οφείλουμε να πιστεύουμε σε ιδέες και αξίες.

Η δουλειά του αστυνομικού δεν πληρώνεται με τίποτα. Έχει πρωτοφανείς κινδύνους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών κάνουν το πιο επικίνδυνο επάγγελμα του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Πιστεύουμε στις αξίες της ελευθερίας, της ασφάλειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάθε μία από αυτές, είναι προϋπόθεση για να προχωράει μπροστά η πατρίδα μας. Αυτές υπηρετούμε κάθε μέρα.

Ξέρω ότι ειδικά εσείς, οι άνδρες και γυναίκες που υπηρετείτε στη ΔΙ.ΑΣ. κάθε πρωί σκέφτεστε αυτά τα δύο παλικάρια.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ