ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι να παραιτηθεί

Γ. Κουμουτσάκος: Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι να παραιτηθεί
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εκ νέου παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου.

Απαντώντας στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για “βαρύ για τους Έλληνες λογαριασμό” της τάξης των 5,4+3,6 δισ. ευρώ, ο οποίος, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνικών χειρισμών της ανίκανης κυβέρνησης Τσίπρα.

“Με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε “χώρο” στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα -μη αποδεκτά από τη Νέα Δημοκρατία- μέτρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως όπως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει γι’αυτό.

Η κυβέρνηση με τους τυχοδιωκτισμούς της εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: “βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη”, πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει την ευθύνη των πολύ αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων”, επεσήμανε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν αποκλείει ούτε και το καταστροφικό σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα σε 10 μήνες.

“Ο κίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας, από τα ανόητα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, είναι τεράστιος. Έχουν χάσει το μέτρο και την κοινή λογική. Κατηγορούν, αντί να απολογούνται. Επιμένουν, αντί να ζητούν συγγνώμη. Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι αυτό που ζήτησε -και σήμερα- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί”, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ