ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του για ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του για ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο
«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ενεργειακή ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ενεργειακή ακρίβεια πίσω από τον πόλεμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν φτάσει στους πολίτες «ήδη πριν την παράνομη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία».

«Έχουν φτάσει από τότε που ο ανεκδιήγητος κ. Σκρέκας περιέπαιζε τα νοικοκυριά συμβουλεύοντάς τα να κλείνουν τον διακόπτη του σπιτιού για χαμηλότερους λογαριασμούς», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επιλογή της βίαιης και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίησης βάθυνε την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από το φυσικό αέριο» και υπογραμμίζει ότι «όμως ακόμα και τώρα, υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανακούφισης των πολιτών και επιχειρήσεων, όπως η μείωση του ΕΦΚ και η αύξηση του βασικού μισθού».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, η κυβέρνηση είναι αδιάφορη, αδίστακτη και τυχοδιωκτική» και ότι «έχει φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύεται τη δυστυχία ενός πολέμου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της δικής της ανευθυνότητας».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ακρίβεια που έχουν βιώσει μέχρι σήμερα οι πολίτες φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ