ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Ουκρανία: Η σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα

Δένδιας για Ουκρανία: Η σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας Maxim Shemetov/Pool Photo via AP

H παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Η Ελλάδα, ως ζήτημα αρχής, είναι πάντα υπέρ του διεθνούς κράτους δικαίου. Και φυσικά, η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του διεθνούς δικαίου στον 21ο αιώνα.

Στη σημερινή μας συζήτηση στο ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, με πολύ κατάλληλο τρόπο, με πλήρη ενότητα και με πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.

Εκτός από αυτό, όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει μία σημαντική μειονότητα 150.000 ανθρώπων γύρω από τη Μαριούπολη στην Ουκρανία. Νοιαζόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους. Την ώρα που μιλάμε, υπάρχει το "Νόστος 3", η τρίτη μας επιχείρηση εκκένωσης. Νοιαζόμαστε και προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας».

Στο περιθώριο της συνόδου είχε σύντομες συναντήσεις με ομολόγους του από το Βέλγιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, το Μαυροβούνιο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία τη Φινλανδία και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε μια τυπική κοινωνική χειραψία με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlut Cavusoglu.

LIVE BLOG: Ο ρωσικός στρατός ενισχύει τη δύναμη πυρός του - Συνεχείς βομβαρδισμοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ