ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό CNN Greece: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Βαρθολομαίου

Αποκλειστικό CNN Greece: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Βαρθολομαίου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η σύζυγός του Μπέτυ και τα δύο τους αγόρια παρακολούθησαν την πρωινή κυριακάτικη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο και στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο στην Αίθουσα Ακροάσεων

Σε εξαιρετικό κλίμα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη με την οικογένειά του στη Πόλη από την Παρασκευή κι επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο Καθαρά Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας, η σύντροφός του Μπέτυ και τα δύο τους αγόρια παρακολούθησαν την πρωινή κυριακάτικη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο, την εκκλησία που βρίσκεται στο Πατριαρχείο, και στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο στην Αίθουσα Ακροάσεων του Πατριαρχείου.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με ένα γκρουπ Ελληνοαμερικανών που βρίσκονταν επίσης για επίσκεψη στο Φανάρι.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την οικογένειά του γευμάτισαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκτός Πατριαρχείου και μεχρι τις 15:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βαρθολομαίος είχε προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του να τον επισκεφθούν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άνδρες με αφορμή την περιπέτεια υγείας που πέρασε ο Παναγιότατος.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσίπρας ανάφερε πως συνομίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη σημασία που έχει να υπάρξουν διεθνείς πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία, με άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

«Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες για την ανθρωπότητα, είναι αναγκαία η σταθερή στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του μηνύματος που εκπέμπει σε σχέση με τις οικουμενικές πνευματικές αξίες του ελληνισμού. Το οικουμενικό μήνυμα της ειρήνης, του σεβασμού και του διαλόγου, ως φάρος που ακτινοβολεί σε όλες τις κατευθύνσεις.

Στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συνομιλήσαμε και για το ζωτικό αίτημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ανταλλάσσοντας απόψεις για τη στήριξη της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα:

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει και στον πρώην πρωθυπουργό την καταδίκη του της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και την ευχή του να τερματιστούν άμεσα οι εχθροπραξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ