ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: Στις 13 Μαρτίου το γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκικά ΜΜΕ: Στις 13 Μαρτίου το γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο ηγέτες θα γευματίσουν μαζί, ενώ το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. INTIME NEWS

Τετ-α-τετ με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει την Κυριακή, 13 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο ηγέτες θα γευματίσουν μαζί, ενώ το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Κυριακή ο πρωθυπουργός θα βρεθεί Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, ώστε να δώσει το «παρών» στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Για την πρώτη επαφή των δυο ηγετών εντός του 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις διαδοχικές παρεμβάσεις του την περασμένη εβδομάδα δεν εξέφρασε μόνο την ετοιμότητα του να βρεθεί για ακόμη μια φορά ενώπιος ενωπίω με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha είχε αναφέρει ό,τι: «θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση». Διατύπωση από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα, ότι ήδη μέσω του διαύλου απευθείας επικοινωνίας, Αθήνας και Άγκυρας, λαμβάνουν χώρα οι σχετικές προετοιμασίες για ένα ραντεβού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως λειτουργεί ως επιβοηθητικός παράγοντας το καλεντάρι των επικείμενων ταξιδιών του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη για να παρίσταται στο Φανάρι στις 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Ταυτοχρόνως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί παραδοσιακά για τον Τούρκο Πρόεδρο, τον προορισμό για την ανάπαυλα των Σαββατοκύριακων. Συνεπώς συντρέχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί το τετ-α-τετ.

LIVE BLOG - Ουκρανία: Νέα προσπάθεια να απομακρυνθούν οι άμαχοι ενώ οι Ρώσοι χτυπούν ανηλεώς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ