ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας με Βορειοηπειρώτες, τα σενάρια για Αδαμοπούλου και οι φόβοι για Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας με Βορειοηπειρώτες, τα σενάρια για Αδαμοπούλου και οι φόβοι για Μητσοτάκη - Ερντογάν
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως «η πλειοδοσία πίστης στις ΗΠΑ και η αλλαγή δόγματος για την Ελλάδα, με το να θεωρείται δηλαδή προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, βλάπτουν τη διεθνή θέση τη χώρας και δεν την ωφελούν»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελλήνων της εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου θα έχει σήμερα, στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοεθνείς μας, με σημαντικότερο τη δεδομένη χρονική περίοδο την αποκατάσταση μιας «κατάφωρης αδικίας», όπως τη χαρακτηρίζουν και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σε βάρος 250.000 ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών κι αφορά την επαναφορά της ελάχιστης κατώτατης εθνικής σύνταξης και για εκείνους στα 360 ευρώ, η οποία είχε κοπεί το 2012.

Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως είχαν παραλάβει ως κυβέρνηση το επίδομα- σύνταξη των υπερηλίκων ανασφάλιστων ομογενών Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Βόρειο Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Τένεδο στο μηδέν και την πήγαν, εν μέσω μνημονίων, στα 180 ευρώ.

Υπενθυμίζουν, επίσης, πως ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το είχε υποσχεθεί στον βορειοηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα τον οποίο είχε υποδεχθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από τότε το μόνο που έχει γίνει είναι να απορρίπτει η κυβέρνηση σχετικές τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση τηρούν σιγή ιχθύος γύρω από τα σενάρια που θέλουν την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή, Αγγελική Αδαμοπούλου, να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Αθηνών στις προσεχείς εκλογές, οι οποίες, όπως εκτιμούν, είναι πολύ πιθανό πλέον να λάβουν χώρα το Μάιο.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, χρησιμοποιούν κολακευτικά λόγια για τη συγκεκριμένη βουλεύτρια, η οποία δεν είναι η μόνη που προέρχεται ή ανήκει ακόμα στο ΜέΡΑ 25 της οποίας πλέκουν το εγκώμιο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τις προσεχείς εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κρατούν μικρό καλάθι για την κυριακάτικη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, εκφράζοντας το φόβο τους πως ο πρωθυπουργός μπορεί να αψηφήσει την εθνική «κόκκινη» γραμμή ανοίγοντας διάλογο με τον πρόεδρο της Τουρκία για ζητήματα που εκφεύγουν της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ που είναι και τα μόνα που διαχρονικά η εξωτερική μας πολιτική αναγνωρίζει ως υπαρκτά σε σχέση με τον εξ ανατολών γείτονα.

Παραλλήλως, εκτιμούν πως «η πλειοδοσία πίστης στις ΗΠΑ και η αλλαγή δόγματος για την Ελλάδα, με το να θεωρείται δηλαδή προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, βλάπτουν τη διεθνή θέση τη χώρας και δεν την ωφελούν».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς, «η Ρωσία θα υπάρχει και μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και θα συνεχίσουμε να τη χρειαζόμαστε όχι μόνο οικονομικώς, αλλά και γεωπολιτικώς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ